Dani inženjera

Dani inženjera su najprepoznatljiviji i najveći studentski inženjerski događaj!

Kroz svoja tri segmenta, ovaj projekat obuhvata širok spektar aktivnosti, uključujući konferencije, takmičenja, radionice i predavanja, a sve u cilju da se studentima pruži prilika za sticanjem novih znanja i vještina, razmjenom iskustava i povezivanjem sa kolegama i profesionalcima iz njihove struke.

1. ENGINN

ENGINN je segment Dana inženjera koji u ovaj projekat unosi takmičarski duh, adrenalin i uzbuđenje!

Kroz dvije kategorije takmičenja studenti imaju šansu da, kombinujući timski rad i kreativnost, razviju inovativna rješenja i osvoje interesantne nagrade!

U okviru Team Design-a, timovi se suočavaju sa konkretnim inženjerskim zadatkom koji zahtijeva kreativnost, tehničku ekspertizu i timski rad. Takmičari su pozvani da razviju funkcionalno i estetski privlačno rješenje u određenom vremenskom okviru, koristeći svoje znanje iz oblasti inženjeringa, dizajna i tehnologije.

Kroz Hackathon timovi imaju priliku da rade na stvarnim problemima i izazovima, koristeći svoje tehničke vještine i kreativnost kako bi razvili inovativna digitalna rješenja ili poboljšali već postojeće procese.

2. STEMcon

STEMcon je konferencija koja okuplja prepoznate stručnjake iz STEM oblasti kako bi, sa studentima, podijelili svoje znanje, iskustvo i perspektive i upoznali ih sa najnovjim trendovima, dostignućima i inovacijama u ovoj sferi.

Kroz raznovrsne panele, predavanja i diskusije, STEMcon obuhvata širok spektar aktuelnih tema, uključujući napredne tehnologije, održivost, digitalizaciju, robotiku, vještačku inteligenciju i mnoge druge.

Ovaj segment Dana inženjera predstavlja ključnu komponentu u oblikovanju budućih inženjera i lidera u STEM poljima!

3. BESTutorial

BESTutorial je segment Dana inženjera koji nudi studentima priliku da unaprijede svoje znanje i vještine kroz interaktivne i edukativne radionice.

Kroz hard skills BESTutorial radionice, studenti imaju priliku da se upuste u različite oblasti inženjeringa i tehnologije, od programiranja i softverskog razvoja, do elektronike, mašinskog inženjeringa i još mnogo toga. Radionice su osmišljene tako da budu interaktivne i uključuju praktične vježbe, studije slučaja i primjere iz stvarnog svijeta, što omogućava učesnicima da steknu praktično iskustvo i primijene svoje znanje u realnim situacijama.

Kroz dan posvećen soft skills radionicama, studenti imaju priliku da unaprijede vještine poput komunikacije, problem-solvinga, liderstva i timskog rada, koje su od velikog značaja za njihov akademski i karijerni put.