< O NAMA />

Međunarodna organizacija BEST (Board of European Students of Technology) je neprofitna studentska organizacija koja okuplja studente tehničkih fakulteta iz različitih evropskih zemalja. Osnovana je 1989. godine kada je održan prvi sastanak u Berlinu.

 

Studentska organizacija BEST se zasniva na volonterskom radu koji doprinosi obogaćivanju studentskog iskustva i razvitku vještina koje će studentima koristiti kako u profesionalnom tako i u ličnom životu. Ova međunarodna mreža studenata broji 86 lokalnih grupa širom Evrope koja omogućava studentima da se povežu, razmijene iskustva i sarađuju na različitim projektima i događajima.

Lokalna grupa BEST Podgorica je osnovana 2011. godine kao jedna od 86 članica međunarodne studentske organizacije BEST. Od tada, organizacija neprekidno djeluje i pruža raznovrsne mogućnosti za razvoj i napredak studenata tehničkih fakulteta u Podgorici.

BEST Podgorica ima za cilj da poboljša kvalitet obrazovanja i promoviše evropske vrijednosti kao što su međunarodna saradnja, tolerancija i otvorenost prema drugim kulturama. Ova lokalna grupa organizuje brojne edukativne radionice, takmičenja, projekte i studentske razmjene, pružajući studentima jedinstvene prilike za sticanje znanja, razmjenu iskustava i izgradnju internacionalne mreže kontakata.

Kroz svoje aktivnosti, BEST Podgorica je postala prepoznatljiva organizacija među studentskom zajednicom u Podgorici i doprinosi razvoju mladih talenata, promoviše međunarodnu saradnju i pruža platformu za profesionalni rast i ličnu izgradnju studenata.