Panel diskusija – Sledeća stanica – Svemir!

You are currently viewing Panel diskusija – Sledeća stanica – Svemir!

Riječ na drugoj panel diskusiji ovogodišnje STEM konferencije imaće ekipa Montenegro Space Research-a, direktor Svemirske asocijacije jugoistočne Evrope i ministarka nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore, koji će interesantnom panel diskusijom privesti konferenciju kraju.
Tema diskusije biće “Sledeća stanica – Svemir!”

Nikola Perović

Specijalista informatike, godinama se bavio robotikom prije nego je sa svojim kolegama osnovao MSR. Posjeduje višegodišnje iskustvo u praktičnom radu u industriji hardvera i softvera što ga svrstava među najbolje mlade inženjere u Crnoj Gori. Sa svojim kolegom Filipom je takođe osnivač i Advanced Robotics Solutions, nove organizacije u razvoju koja stavlja fokus na pametna robotička rješenja. Nikolina posvećenost definitivno je jedan od ključnih razloga efikasnog napretka razvoja organizacije.

Filip Jovićević

Stručnjak za razvoj poslovanja (business development) i marketing, sa velikim interesovanjem za naprednu tehnologiju i održivi razvoj. Znanje i iskustvo je stekao studirajući i radeći u Engleskoj, Italiji i Švajcarskoj. Uključen je u projekte koji sprovode implementaciju zapadnoevropskih poslovnih vještina i etike na domaće tržište. Jedan je od osnivača Montenegro Space Research-a, zadužen za operativne taskove u organizaciji. Takođe, zajedno sa Nikolom je osnivač Advanced Robotics Solutions.
Dobitnik je brojnih nagrada među kojima se nalazi prestižna Business Elite Under 30. Naglasićemo da je Jovićević nominovan za Forbsovu listu za ispod 30 godina u oblasti nauke i tehnološkog razvoja.

Biljana Šćepanović

Još kao učenica osnovne i srednje škole, uz diplomu “Luča I”, dobitnica je brojnih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima iz oblasti arhitekture i građevinarstva, fizike i matematike.
Diplomirala je na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, nakon čega je nastavila postdiplomske studije na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Odsjek za konstrukcije, smjer – tehnička mehanika i teorija konstrukcija.
Zvanje magistra tehničkih nauka stekla je 2003. godine.
Doktorsku disertaciju pod nazivom “Analiza ekscentrično lokalno opterećenih čeličnih I-nosača” radila je paralelno na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore (UCG) i na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Granadi (UGR), te 2010. godine stekla zvanje doktora tehničkih nauka Univerziteta Crne Gore, kao i zvanje doktora nauka Univerziteta u Granadi.
Kao stipendista Ministarstva nauke Crne Gore (INVO/HERIC projekat – nacionalna stipendija za izvrsnost), završila je postdoktorske studije iz oblasti čeličnih, aluminijumskih i drvenih konstrukcija na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Granadi.
Vanredni je profesor Univerziteta Crne Gore za oblast Čelične, spregnute i drvene konstrukcije na Građevinskom i Arhitektonskom fakultetu.
Bila je prodekan na Građevinskom fakultetu i predsjednik Odbora za doktorske studije Univerziteta Crne Gore.
Godine 2022. imenovana je za ministarku nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore.

Anes Hadžiomerović

Direktor Svemirske asocijacije jugoistočne Evrope (SESA), Anes Hadžiomerović, jedan je od panelista koji će govoriti nešto više o radu SESA-e i uopšte o Svemirskom program i njegovom značaju.
Predavač je na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu – IUS na predmetima studija i ciklusa Uvod u inžinjerstvo i Matematičke vještine. Bavi se kreiranjem projekata – Implementacija i koordinacija projekata, a četiri puta je bio vođa i mentor Robotičke reprezentacije BiH (2018. Mexico City, 2019. Dubai, 2020. Online Connecting Communities, 2021. Discover&Recover i osvajač s timom 1. mjesta na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi od 177 zemalja učesnica)
Edukator je i predavač na više radionica, seminara i konferencija.
Učesnik je brojnih olimpijada, akademija i takmičenja kao što su:
~ Međunarodna robotička olimpijada u Dubaiu
~”Robotička Akademija”
~ Međunarodna robotička olimpijada u Meksiku
~ Međunarodno takmičenje u robotic – Ministarstvo obrazovanja Republike Turske

Zbližavanje je početak, ostajanje zajedno je napredak, a sarađivanje je uspjeh! Zato se prijavite na STEM konferenciju i ostvarite kontakt sa uspješnim ljudima iz oblasti STEM-a.

  • Reading time:6 mins read