Intervju sa Topic Responsible Dana inženjera 2022. – Ivonom Vujošević

You are currently viewing Intervju sa Topic Responsible Dana inženjera 2022. – Ivonom Vujošević

,,Prošle godine sam, kao Topic, bila dio organizacionog tima Dana inženjera. To znači da sam bila zadužena za osmišljanje zadataka za oba dijela EBEC-a, njihovo testiranje i sprovođenje samog takmičenja.”

Ivona Vujošević

,,Tema za Case Study, po tradiciji, rađena je u saradnji sa glavnim sponzorom događaja, Erste Bankom, pa su takmičari morali da prezentuju svoje idejno rješenje na temu “Put od Korisničke podrške i Call centra do Cool centra”.

Team Design je dio takmičenja koji mi je dao prostora da oslobodim kreativnost i zabavim se, što je bio i razlog mog prijavljivanja za poziciju Topic-a. Imala sam veliki broj ideja za zadatak, i prilikom odabira morala sam uzeti u obzir mnoge faktore, kao što su težina realizacije rješenja, ocenjivanje, potrebni materijali… Na kraju je, uz sve komplikovane, pobijedio prilično jednostavan koncept i takmičari su se našli na “košarkaškom terenu”.
Njihov zadatak bio je da, od dostupnog materijala, naprave mašinu koja će sa označenih pozicija “šutirati” na koš koji se nalazio na terenu. Postignuti koš sa različitih pozicija nosio je i različiti broj poena, a uz to žiri je timovima davao bodove i na inovativnost i dizajn.

Poslije nekoliko sati rada, došlo je vrijeme da timovi prezentuju i testiraju svoja rješenja, što je za prisutne posmatrače, žiri i organizatore vjerovatno i najzanimljiviji dio takmičenja. Imali smo priliku da vidimo snalažljivost i kreativnost na djelu, jer su svi timovi imali jedinstven način pristupa problemu koji se pred njima nalazio, a baš to je ono što EBEC čini omiljenim među BEST-ovcima, ali i ostalim studentima.”

,,Pobjednici oba dijela takmičenja išli su u Maribor, na regionalnu rundu, gdje su se takmičili sa timovima iz 8 evropskih zemalja, a pobjednici Team Design kategorije su se izborili i za put na finale, koje je održano u Zagrebu.

Iako ovogodišnje takmičenje ostaje na lokalnom nivou, sigurna sam da će se učesnici dobro zabaviti, a ja se nadam što većem broju timova i inovativnih ideja.”

  • Reading time:3 mins read